Home / Social / Twitter | Gekwetter in 140 tekens
Twitter | Gekwetter in 140 tekens

Twitter | Gekwetter in 140 tekens

Soms onuitstaanbaar, soms hilarisch leuk. Als eerste op de hoogte van wereldwijd nieuws. Maar dan ook toeschouwer totdat het volledig uitgeknepen is. Mijn haat-liefde verslaving verhouding met Twitter in een blogje gevat. Inclusief ergernis Top 5!

Twitter. Either you love it…

Ik weet niet wat ik er mee moet hoor ik vaak in mijn omgeving. En dat begrijp ik best. Want Twitter is geen Facebook, en volgers zijn niet allemaal bekenden. Maar wat is Twitter dan wel? Ik denk dat dat per persoon verschilt. Voor mij is Twitter een plek om:

  • nieuwe mensen te ontmoeten en oude bekenden te spreken
  • werk te zoeken (en te vinden!)
  • blogs te plaatsen en te lezen
  • events ter plekke of op afstand te volgen

Maar ook gratis amusement, bijvoorbeeld als tweede scherm bij programma’s als #ikvertrek of #boerzoektvrouw. Of om blijdschap en frustratie te delen tijdens een spannend potje voetbal.

Maakbare timeline

Wie jij volgt, bepaalt de inhoud van je timeline. Dus het hoeft echt niet alleen over koffie te gaan. Vind je iemand niet meer interessant, dan zet je hem of haar gewoon uit. Heerlijk toch! Want volg je bijvoorbeeld twintig marketeers, dan krijg je dus ook twintig soortgelijke meldingen over Analytics, SEO en Google+. Soms is Twitter onuitstaanbaar. Recentelijk nog, over datgene waar teveel over gepraat maar weinig over gezegd is. Wat ik nou het meest storend vind? Een Top 5!

1. Selfies

twitter selfieEén selfie pruim ik nog wel. Hoewel ik het op Twitter niet heel erg goed begrijp. Weet ook eigenlijk niet wat ik er mee aan moet. Net als het continu veranderen van ava. Maar goed, liever selfies dan belfies. Tenzij je eruit ziet als Cheryl Cole.

2. Vissen naar felicitaties

Zoals je kunt vissen naar complimenten, kun je ook vissen naar felicitaties. ‘Je zult morgen maar jarig zijn’ of ‘Ik ben vanmorgen al goed verwend’. Ik hou er niet van. Belangrijke contacten weten echt wel wanneer je jarig bent. Net zoals ik complimenten retweeten niet sympathiek vindt. Soms moet je gewoon ontvangen en je mond houden, is mijn bescheiden mening.

twitter unfollow3. Unfollow

Wanneer je iemand ontvolgt, kun je de klok erop gelijk zetten dat je zelf ook een volger minder hebt. Ging het dan toch niet om mij, maar om het ego van de ander? En dan heb ik het nog niet eens over die automatische meldingen die vertellen hoeveel mensen jou unfollowed hebben. Da’s altijd -1.

4. Alleen zenden

Een favoriete manier om Twitter in te zetten van veel BN’ers, politici maar helaas ook veel bedrijven. Die ik daarom – op een uitzondering na – bewust niet volg. Om hoger in de hitlijsten te komen, je omzet te boosten of meer kans te maken op het pluche is een beetje interactie best wel handig.

En last but not least:

5. 1836278 keer hetzelfde nieuws

Van Zwarte Piet tot Lou Reed, iedereen meent als ‘eerste’ het nieuws te moeten brengen. Enige remedie is dan wachten tot het overwaait. Maar dat is stilte voor de volgende storm.

 

About daphentria

Hoi! Daphne + Deventer = Daphentria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top