Home / Social / Ontvrienden op Facebook | Of toch nieuwsupdates uitzetten?
Ontvrienden op Facebook | Of toch nieuwsupdates uitzetten?

Ontvrienden op Facebook | Of toch nieuwsupdates uitzetten?

Al win ik toch aardig, de award voor Tact gaat ieder jaar aan me voorbij. Niet voor niets heb ik geen porseleinkast. Wat is dan de beste manier om op Facebook te ontvrienden?

Ontvrienden | Het waarom

Ontvrienden is een heikel ding. Niets voor niets werd het Woord van het Jaar in 2009. Veel mensen dubben of ze wel of niet ontvrienden op Facebook. Maar waarom zou je het doen dan? Daar is al veel over geschreven.

 

ontvrienden facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selectie aan de poort

Om leed te voorkomen, kun je het beste al een strenge selectie aan de poort te hebben. Goed nadenken alvorens je toevoegt. Maar zo mechanisch is het leven niet. Je weet nooit hoe een relatie zich ontwikkelt. En sommige banenwissels zijn op z’n minst onvoorzien te noemen, en dan heb je wel een hele trits collega’s in je lijst die ineens exen worden. Figuurlijk.

Lekker loeren

Steeds meer kreeg ik een onbehaaglijk – bijna voyeuristisch –  gevoel bij het volgen van mensen waar ik weinig interactie mee heb. Alsof je van buiten door het raam de woonkamer in tuurt, maar niet op het raam klopt. Ook zaten er mensen in mijn lijstje die nooit iets posten, of nauwelijks reageren. Maar intussen wel exact weten wat mij bezighoudt. Daarvan krijg ik het gevoel dat ik degene ben die in die woonkamer zit.

Sociaal (wenselijk)

Maar hoe moet je dan ontvrienden op Facebook? Je kunt natuurlijk ieder risico op gekrenkte ego’s vermijden door mensen ‘uit te zetten’. Je ontvangt dan geen meldingen meer in je nieuwsoverzicht. Eigenlijk zet je dan mensen in een geblindeerde, geluidsdichte kamer om daar vervolgens niet tegen jou te kunnen praten. Of dat socialer is? U mag het zeggen.

Doekje voor het bloeden?

Dus nam ik de tip ter harte om mensen persoonlijk uit te leggen waarom ik mijn Facebook opschoon. Reacties daarop varieerden. Ik ontving welgeteld één huilie-huilie. Anderen deelden mijn bezembehoefte. Maar het gros reageerde helemaal niet. Waarop ik me serieus afvraag of die persoonlijke noot enig nut heeft.

Wat denk jij?

ontvrienden facebook

 

 

 

 

About daphentria

Hoi! Daphne + Deventer = Daphentria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top