Home / Winnen / Prijsvragen winnen, hoe doe je dat? | Inclusief Top 5
Prijsvragen winnen, hoe doe je dat? | Inclusief Top 5

Prijsvragen winnen, hoe doe je dat? | Inclusief Top 5

‘Die heb je zeker gewonnen?’ werd me laatst gevraagd, toen ik foto’s maakte met mijn WIFI-camera. Die vraag kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. Want in de afgelopen jaren heb ik het winnen van prijsvragen tot pure kunst verheven.

Hoe het kwam

Halverwege jaren tachtig luisterde ik vanonder mijn dekbedje ieder weekend naar het magische medium radio. Toen ineens die vertrouwde stem een prijsvraag verkondigde. En ik wist het antwoord! Dus hup, briefkaart richting Hilversum en afwachten maar. Enkele weken later later zat er een pakje bij de post. Een pakket vol schoolspullen. Niet veel later won mijn zus een heuse Rolykit met een kleurwedstrijd bij de buurtsuper. Ik was om.

prijsvragen winnenIntussen ben ik duizenden euro’s aan prijzen verder. Maar ik hou niet van pochen, wel van bloggen. Daarom een heuse Top 5. Want iedereen kan prijsvragen winnen.

 

1. Ik win toch nooit

Wie roept dat ‘ie nooit iets wint, wint nooit iets. Wil je winnen, dan moet je echt van deze doemdenkersmentaliteit af. Winnen is namelijk pure statistiek. Vooral het soort prijsvragen waarbij je uit A, B of C moet kiezen. Gewoon meedoen, en erin geloven. Net als bij The Secret eigenlijk. Maar dan een beetje anders. En ja: soms win je een hele tijd niets. En ben je genoodzaakt om wel voor een WIFI-camera te betalen.

2. Routine

Voor een gedegen winnaar is routine onontbeerlijk. Check dagelijks prijsvragensites. Maak nieuwsfeeds aan met de juiste zoektermen. Volg bedrijven op Facebook en Twitter en abonneer je op nieuwsbrieven. ‘Ja, maar dan krijg ik spam!’ Klopt. Bedrijven willen natuurlijk wél iets in return. Maak desgewenst een speciaal prijsvragen-mailadres aan. En vergeet offline niet! Zoek tijdens het boodschappen doen eens in de schappen. Voor veel bedrijven is het lucratief verpakkingen op te leuken met prijsvragen. Nog meer inspiratie? Kijk eens naar ‘High Stake Sweepers’, over prijsvragengekte in the States.

3. Wees creatief.

wees creatief

Zzzzzzzzzz…..

Bij prijsvragen waaraan een opdracht is verbonden heb je wel degelijk invloed op de winkans. Je moet dan wel bereid zijn er de nodige minuten in te steken. Zo leverde een half uurtje schalen en schuiven een fantastisch fijne cadeau-card van De Bijenkorf op. Waarvan inmiddels het saldo nihil is.

Een goede tip is ook het checken van inzendingen. Welke bijdrage leveren andere deelnemers? Eind vorig jaar deed ik mee met een prijsvraag waarbij je een Amerikaanse koelkast kon winnen. Het merendeel van de bijdragen had als strekking ‘Deze zou echt goed in onze keuken staan’. Ook niet leuk voor die hardwerkende marketeers! (zo heb ik ‘m gewonnen trouwens).

4. Vind het leuk

winnaar

Like, share en win. Soms lukt het toch.

Prijsvragen zijn hot in Socialmedialand. Vooral Like, Share en Win– acties. Tot grote ergernis van velen, moi incluis. Wat zeg nou zelf: ken jij ook maar één persoon die een steigerhouten tuinset in de wacht gesleept heeft?

Maar soms lukt het wel. Afgelopen maand ben ik voor één keertje van mijn geloof gestapt en heb ik mijn vrienden een wallpost door de maag gesplitst. En ik durf het bijna niet te zeggen, maar… het lukte!

 

5. Prijsvragen winnen

De laatste stap is het in ontvangst nemen van al die prijzen. Succes!
Heb jij nog een winnende tip? Deel ‘m hieronder.

 

About daphentria

Hoi! Daphne + Deventer = Daphentria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top