Home / Gewoon genieten / Boedapest | Van de ene verbazing in de andere
Boedapest | Van de ene verbazing in de andere

Boedapest | Van de ene verbazing in de andere

Boedapest | Van de ene verbazing in de andere

Langos | Hongaarse specialiteit

Mensen, ik ben verliefd. Op Boedapest. De lyriek van vriend B maakte me al nieuwsgierig. Tel daarbij op de Sziget-wens van mij en vriendin A. In no time waren festivaltickets, appartement en busreis een feit.

Bus

‘De bus? Waarom niet het vliegtuig?’ Simpel rekenwerk. Al tijdens het boeken bekropen mij herinneringen uit een ver verleden. Van touringcars naar culturele oorden, zoals Lloret de Mar en Rimini. Maar toen waren reisgenoten leeftijdsgenoten. Tijd tikt genadeloos door en voor je het weet ben je busoudste.

O(ede)m(i)a

Boedapest | Van de ene verbazing in de andere

Ruin pubs | Wat een beleving!

Het eerste Mevrouw liet niet lang op zich wachten. Tegen beter weten in poogde ik nog een voorzichtig Zeg maar jij. Op een buschauffeurs-fittie, een kapotte voorlamp en een B-film-ondertiteling-hardop-lezende-ADHD’er na verliep de reis wonderwel voorspoedig. Nieuw voor mij waren de befaamde opgezette voeten. Die ik tot voor kort toeschreef aan oma’s met steunkousen. Je enkels niet meer kunnen vinden is best confronterend.

Boedapest | Van de ene verbazing in de andere

Boedapest | Van de ene verbazing in de andere

Die man weet gewoon niet wat mooi is

Vergeet de Highlights uit je reisgids! Koop een ov-ticket voor het aantal dagen je in de stad verblijft, scoor een plattegrond en geniet. Voor je het weet ben je violist of bezoeker van het Christmas Museum. Slapen doe je heel prima hier.

Zomers in Boedapest zijn warm. De veertig aantikken is geen uitzondering. Een duik in een van de vele badhuizen is dan meer dan welkom. Toch een spatje regen? Dan zijn de overdekte markthallen een uitkomst. De goulash op de eerste verdieping mag je niet missen. Nog meer oh en ah? Ruin pubs! Tot in de kleine uurtjes swingen op een dak of loungen in een tuin. We hebben het allemaal gedaan.

Island of Freedom

Boedapest | Van de ene verbazing in de andere

Sziget by Night

En last but not least natuurlijk Sziget. Wat een festival! Het ene moment deins je mee op enthousiasmerende Hongaarse rap, om vervolgens te worden gevlooid door een onbekende in apenpak. Genietend van lokale hartigheden passeren grote namen als Skunk en Blur.

Jammen werd Jammer in het Hollandse hoekje, en ook de Kensingtonlauwe muziek aldaar kon ons niet boeien. En toehoorders in het Nederlands aanspreken op een internationaal festival?

Aan alle mooie dingen komt een einde. Maar deze vakantieliefde is een blijvertje. Boedapest, ik zie je snel!

 

 

About daphentria

Hoi! Daphne + Deventer = Daphentria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top